Wie verdwijnt en wie komt erbij op 1 januari 2019?

Liefst elf nieuwkomers in uw gemeentehuis

Liefst elf nieuwkomers in uw gemeentehuis

Foto: Geert Herman

Destelbergen - Nog drie gemeenteraden met de huidige legislatuur, maar daarna wordt het even wennen aan de bezetting tijdens de maandelijkse raadszittingen. Liefst 11 nieuwkomers maken dan hun opwachting, wat betekent dat bijna de helft ook verdwijnt. Met het inkantelen van het OCMW is er sowieso een zitje minder. Een vervrouwelijking van de raad zit er niet in: net als in de voorbije zes jaar komen er ook nu 10 vrouwen mee in het beleid. Met burgemeester Elsie Sierens op kop. Die gaf zondagavond in het feestgedruis trouwens nog toe dat je als vrouw in de politiek altijd iets meer moet bewijzen om erbij te horen.

Marc De Pauw, Rose Leirens en Liliane Lebon (Open VLD) waren niet meer herverkiesbaar, evenmin als Guy Colpaert. Hun partijleden-gemeenteraadsleden Kristof Vercruyssen en Jan De Witte werden niet herkozen. CD&V ziet het zitje sneuvelen van Blijde Vercamer, Lien Vercruysse stond niet meer op de lijst. N-VA levert ondanks de nieuwe plek in de meerderheid ook zitjes in: geen gemeenteraad meer voor Marc Boxstaele en Dorothea Van Lyssebettens. Mia Vantomme en David De Baere waren niet meer herkiesbaar.

Elf nieuwe gezichten maken hun opwachting na Nieuwjaar: voor Open VLD zijn dat Ben D'Haene - niet echt een nieuwkomer - Filip Demeyer, Michaël Vercruyssen,  beide meteen in een schepenambt, Eveline Hoste en Céline De Weerd. SP.A-Groen krijgt bovenop de drie bestaande zitjes twee extra stoelen, die zijn voor Martinne Plets en Eddy Van De Walle. Aan de meerderheidskant meteen ook twee nieuwkomers: Hildegarde Van Rompu en Koen Van Hende. CD&V krijgt versterking van Ivan Stevens, en het enige VB-zitje is voor lijsttrekster Henriëtte Scheire. 

De komende weken laten we u hier kennismaken met de nieuwkomers en hun plannen.

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio