Rutten onderzoekt banden tussen lijst Vernieuwing en Vlaams Belang in Grimbergen

Rutten onderzoekt banden tussen lijst Vernieuwing en Vlaams Belang in Grimbergen

Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten zei dat afstand zou genomen worden van Vlaams Belangers. Foto: BELGA

Grimbergen -

Het nationale bestuur van Open VLD onderzoekt of het moet ingrijpen in zijn lokale afdeling in Grimbergen. Daar is de plaatselijke Open VLD van plan een bestuursakkoord te sluiten met de lijst Vernieuwing, waarvan maandag bekendraakte dat minstens één kandidaat op die lijst bij Vlaams Belang actief is. “Als dat Vlaams Belangers zijn, dan nemen we daar afstand van en dan hebben wij daar ook statutaire maatregelen voor”, zei partijvoorzitter Gwendolyn Rutten maandagavond tijdens een kopstukkendebat op Eén.

In Grimbergen kwam Vernieuwing zondag als grootste uit de stembusgang. De lijst werd getrokken door voormalig Vlaams Belang-politicus Bart Laeremans. Zondagavond al sloot Vernieuwing een principeakkoord over een nieuwe coalitie met Open VLD en N-VA.

Open VLD-voorzitter Rutten zegt nu dat ze laat onderzoeken of het bericht klopt dat Vernieuwing ook actieve Vlaams Belang-politici op zijn lijst had staan. Het gaat om Luk Raekelboom, die parlementair medewerker is van het Vlaams Belang.

“We hebben dat vandaag gehoord en zijn dat aan het bekijken”, zei Rutten. “Als dat Vlaams Belangers zijn, dan nemen we daar afstand van en dan hebben wij daar ook statutaire maatregelen voor. Dan hoor je niet thuis bij ons in de partij.”

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet van plan in te grijpen in Grimbergen, zo liet hij verstaan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio