Spookrijder met caravan veroorzaakt zwaar ongeval op snelweg: drie doden

Spookrijder met caravan veroorzaakt zwaar ongeval op snelweg: drie doden Video: Twitter

Op de Britse snelweg M40 is maandagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd. Verschillende dashcams konden filmen hoe de bestuurder van een Subaru Forester in tegengestelde richting reed terwijl hij een caravan voorttrok. Het gros van de automobilisten kon de spookrijder ontwijken, maar uiteindelijk kwam het toch tot een botsing met een Ford Mondeo en Ford Focus. Er vielen drie doden.

Colin Dingwall was een van de bestuurders die aan het ongeval ontsnapte. De man vertelde aan Oxford Mail dat het voertuig een “buitenlandse nummerplaat” had. “In de vijftig jaar dat ik al rijd, heb ik nog nooit een caravan de verkeerde richting zien uitgaan op een snelweg”, aldus Dingwall.

De politie van Thames Valley kreeg iets voor vier uur melding van de spookrijder. “Enkele minuten later botste de wagen met zijn caravan tegen twee andere voertuigen”, vertelde de woordvoerder van de politie. “Wie beelden heeft van de botsing en de momenten voordien, vragen we om contact met ons op te nemen.”

Bij het ongeval kwamen drie personen om het leven. Naast de bestuurder en de passagier in de Subaru, allebei tachtigers, overleed ook de bestuurder van de Ford Mondeo. Het onderzoek is momenteel lopende.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees