Vlaams Belang verleidt Mathias De Clercq: “Bereid om gedoogsteun te leveren voor rechtse coalitie”

Vlaams Belang verleidt Mathias De Clercq: “Bereid om gedoogsteun te leveren voor rechtse coalitie”

Johan Deckmyn (Vlaams Belang) reikt de hand naar liberaal kopman Mathias De Clercq Foto: fvv

Gent -

Vlaams Belang is bereid om een rechtse coalitie van Mathias De Clercq (Open VLD) te ondersteunen vanuit de oppositie. “Dit kan hem wél de burgemeesterssjerp opleveren.”

Johan Deckmyn, kopman van Vlaams Belang, reikt de hand naar De Clercq. “Open VLD en CD&V hebben zich aan elkaar vastgeklonken, maar daar tegenover staat een links blok”, zegt hij. “Zelfs met N-VA erbij, haalt Mathias De Clercq geen meerderheid in de Gentse gemeenteraad. Gedoogsteun van ons zou hem wél de burgemeesterssjerp opleveren.”

Antwerpen

Deckmyn verwijst naar Antwerpen waar ook verkennende gesprekken gaande zijn tussen Bart De Wever en Filip Dewinter. “Als Groen PVDA uitnodigt voor een gesprek, dan staat niets een verkennend gesprek in de weg”, zegt hij. “Mathias heeft mijn telefoonnummer”, besluit Deckmyn.

Extra zetel

Vlaams Belang kon tijdens de verkiezingen een extra zitje in de gemeenteraad veroveren. De partij klokt af op vier zetels. “Ik ben zeer tevreden”, aldus Deckmyn. “We zijn de enige oppositiepartij die vooruitgaat in Gent. En dat terwijl Gent traditioneel een heel moeilijke stad is voor ons. We waren dan ook de enige met een eigen smoel in de oppositie. Dat N-VA aan steun verloor, voelde ik op straat. Wij hebben kiezers van hen afgesnoept. En de CD&V? Die partij zwenkt voortdurend van links naar rechts. ”

Volgens Deckmyn breken spannende tijde aan in de gemeenteraad. “Vlaams Belang en PVDA in de oppositie: reken maar op extra vuurwerk.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio