Parket vraagt 2 jaar cel voor agressieveling die vier politie-inspecteurs te lijf ging

Parket vraagt 2 jaar cel voor agressieveling die vier politie-inspecteurs te lijf ging

Themabeeld Foto: if

Diest -

Een 26-jarige man uit Diest riskeert twee jaar celstraf voor gewelddadig gedrag tegen de politie van de zone Kempenland. Vier politie-inspecteurs deelden in de klappen, de man was niet aan zijn proefstuk toe.

De man stond dinsdag terecht in de correctionele rechtbank van Hasselt. Een politieman kreeg op 20 juni vuistslagen in het gezicht en brak in het tumult zijn rechterhand. De toegetakelde agent was 55 dagen werkonbekwaam. Als burgerlijke partij vroeg hij tweeduizend euro schadevergoeding.

Bij de schermutseling kwam er ook een zaklamp aan te pas. Ook het boeien van de agressieveling verliep niet zonder slag of stoot. De man was die dag naar eigen zeggen zeer opgejaagd, omdat zijn vriendin lastig was gevallen. Volgens de openbare aanklager bestond er over de feiten van weerspannigheid geen twijfel.

Als beklaagde bereid is om zich te laten begeleiden voor zijn problematiek, kan de openbare aanklager zich vinden in een eventueel uitstel voor de gevraagde celstraf van dertig maanden. Het vonnis volgt op 30 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees