Van der Hoorn wint Putte-Kapellen, opvallende rol voor Van der Poel die “het rustig aan zou doen”

De Nederlander Taco van der Hoorn heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen, voor Piotr Havik en Cees Bol. Een opvallende rol was weggelegd voor Mathieu van der Poel, die ondanks zijn enkelblessure en de boodschap dat hij “het rustig aan zou doen” de eerste aanvaller van de dag was en gewoon meestreed voor de zege. Hij eindigde op de zesde plek.

Vooraf had Mathieu van der Poel nog verkondigd dat hij het rustig aan ging doen in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen, maar aan de start klonk het al strijdlustig: “De enkel wordt beter en beter met de dag. Ik ga me niet inhouden.”

En de Nederlander hield woord. De eerste aanvaller van de dag was Mathieu van der Poel. Lang duurde zijn vlucht echter niet: hem liet het peloton niet zomaar rijden.

Van der Hoorn wint Putte-Kapellen, opvallende rol voor Van der Poel die “het rustig aan zou doen”
Mathieu van der Poel. Foto: Photo News

Uiteindelijk geraakten negen vluchters weg (Frison, Van der Hoorn, De Bondt, Oostra, Bol, Stockman, De Pestel, Havik en Schulting). Met nog vijf ronden te rijden dichtte Van der Poel de kloof met de achtervolgers waardoor hij met de 21 koplopers gewoon meedeed voor de zege. Daarin verliep de samenwerking vrij goed. De voorsprong steeg al snel tot twee minuten en zou nadien nog verder oplopen tot meer dan drie minuten. Game over voor het peloton.

Net voor het ingaan van de laatste ronde onderscheidde zich een groep van acht - en ja hoor, Van der Poel hing er nog steeds aan. In de finale probeerden Van der Hoorn en Havik het afwisselend, maar uiteindelijk was het de eerste die aan het langste eind trok. Havik was tweede, Bol derde.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.