Molenbeekse kandidaat-burgemeester Catherine Moureaux dient klacht in wegens bedreigingen uit “extreemrechtse hoek”

Molenbeekse kandidaat-burgemeester Catherine Moureaux dient klacht in wegens bedreigingen uit “extreemrechtse hoek”

Catherine Moureaux Foto: BELGA

Sint-Jans-Molenbeek -

De Molenbeekse kandidaat-burgemeester Catherine Moureaux (PS) stapt naar de politie na bedreigingen via sociale media. Haar garagepoort is ook beklad. Ze wijst zelf naar extreemrechtse hoek, zegt ze dinsdag in een interview met BRUZZ.

Moureaux kreeg van onbekenden bedreigingen via sociale media en haar garagepoort werd gevandaliseerd. Ze treedt niet in details over inhoud van de bedreigingen, maar vindt ze ernstig genoeg om ermee naar de politie te stappen.

“Ik ben het gewoon om het doelwit van extreem-rechts te zijn “, verklaart ze aan BRUZZ. “Maar dit geweld escaleert en ik ga klacht indienen bij de politie.” Catherine Moureaux beseft dat haar familienaam polariseert en is nog steeds onlosmakelijk verbonden met haar vader, oud-burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux. “Dat is zo, ik ben inderdaad dochter van”, zegt ze. “Maar de reacties op mijn familienaam wisselen naargelang bij wie ik kom. Ofwel word ik met open armen ontvangen, ofwel krijg ik de deur in mijn gezicht.”

Moureaux leidt momenteel de coalitiegesprekken in Sint-Jans-Molenbeek tussen de PS-sp.a, Ecolo en PTB-PVDA. Zondag haalde ze 7.311 voorkeurstemmen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees