Celebs

Mel B verklapt waarom de Spice Girls-reünie op niets uitdraaide

Mel B verklapt waarom de Spice Girls-reünie op niets uitdraaide
Er is al veel gespeculeerd en geschreven over een mogelijke reünie van de Britse popgroep de Spice Girls, maar het is nooit tot een echte, volwaardige comeback gekomen. Nu onthult Melanie Brown, ook bekend als Mel B en Scary Spice, in haar biografie Brutally Honest waarom dat niet is gelukt.

Flashback naar 2007: het jaar waarin de Spice Girls een vervolg zouden breien aan hun succesverhaal met de wereldtournee ‘Return of the Spice Girls’. Er waren concerten over de hele wereld gepland, maar na een reeks uitverkochte shows in Europa en de Verenigde Staten eindigde de comeback met een absoluut dieptepunt. De Spice Girls vertelden in een video dat de rest van de concerten zou geannuleerd worden en lieten hun fans teleurgesteld achter. Een echte reden werd niet meegegeven.

De comeback komt er... ooit

Nu, ruim tien jaar later, schrijft Mel B de waarheid in haar biografie, die vanaf 27 november in de winkels ligt. Blijkbaar lag zij aan de basis van de abrupte stopzetting van de tour. “Na drie maanden, 47 concerten en honderden uren op onze Spice Jet werden de spanningen ons te veel. Wij zijn vijf vrouwen met sterke persoonlijkheden en sterke wil”, staat er in een uittreksel van het boek dat The Daily Mail heeft gepubliceerd. Ze onthult dat collega Geri Halliwell (Ginger Spice) haar “snikkend in de douche” vond nadat ze niet was komen opdagen voor een meet & greet. “Ik kon het niet meer aan.”

Mel B, nu 43, het in haar werk ook over haar donkere periode met suïcidale gedachten. Maar ze geeft de fans ook hoop, want vandaag denkt ze persoonlijk dat een reunie met de vijf ‘girls’ wel mogelijk moet zijn. Nochtans laat Victoria Beckham in een recent interview met de Australische Vogue iets anders uitschijnen.

Belachelijke verhalen

Volgens haar zal een comeback met alles dames voor de fans bij dromen blijven. "Ik heb een paar maanden geleden met de rest geluncht om te zien hoe het met iedereen ging, maar de zaken zijn uit de hand gelopen. Mijn advocaat heeft verhalen - die volkomen belachelijk waren - te duiden. Het was een herinnering aan hoe vreselijk het vroeger was. Elke dag vraagt iemand of ik nog op tournee zal gaan en dat ik degene ben die een comeback saboteer, maar ik wilde eigenlijk altijd al iets anders doen."


 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees