Man die amok maakte bij OCMW in Houthalen veroordeeld tot half jaar cel

Man die amok maakte bij OCMW in Houthalen veroordeeld tot half jaar cel

Archiefbeeld Foto: sm

Houthalen-Helchteren -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 27-jarige man uit Houthalen-Helchteren veroordeeld tot een half jaar cel met uitstel voor zijn agressief gedrag tegen het OCMW-personeel. Hij was misnoegd omdat zijn leefloon ingetrokken was.

De feiten speelden zich af in juni 2015. De man wilde zo snel mogelijk iemand spreken, maar gedroeg zich agressief. Hij trapte tegen een deur en smeet een stoel tegen het loket. Toen de politie hem wilde arresteren, bleef hij zich agressief gedragen. De agenten kregen enkele klappen.

De dader werd in februari dit jaar al veroordeeld tot zestien maanden cel voor een inbraak en in januari tot twaalf maanden cel voor opzettelijke slagen. Toch verklaarde hij geen agressieprobleem te hebben.

De juriste van het OCMW van Houthalen stelde zich burgerlijke partij. Hij moet haar 250 euro betalen. Het pleitte wel in zijn voordeel dat hij de politieagenten heeft vergoed, plus de materiële schade aan de deur van het OCMW.

Aan het uitstel voor de celstraf zijn voorwaarden gekoppeld. Hij moet een cursus agressiebeheersing volgen en de afspraken met zijn justitie-assistent stipt nakomen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees