Vermiste ploegleider Steven De Jongh weer thuis na dramatische fietstocht: "Strava heeft zijn leven gered"

Vermiste ploegleider Steven De Jongh weer thuis na dramatische fietstocht: "Strava heeft zijn leven gered"

Foto: Photo News

Steven de Jongh heeft dinsdagmiddag het ziekenhuis in het Spaanse Girona verlaten. De Nederlandse oud-wielrenner zal volgens zijn ploeg Trek-Segafredo thuis verder uitrusten en herstellen.

LEES OOK. Ploegleider Trek-Segafredo komt met de schrik vrij: geen breuken, enkel hersenschudding na mysterieuze val

De Jongh ging maandagochtend in de buurt van Girona een ritje gaan maken op zijn racefiets, maar was aan het einde de ochtend onbereikbaar. Zijn vrouw schakelde daarop de politie in, die hem na enige tijd buiten bewustzijn vond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij weer bij bewustzijn kwam. De politie onderzoekt nog wat er precies met De Jongh is gebeurd.

“Steven is nog behoorlijk van slag van wat er is gebeurd en is overdonderd door alle reacties die hij heeft gekregen. Hij dankt iedereen voor alle berichtjes en de steun”, aldus Trek-Segafredo.

"Strava heeft zijn leven gered"

"Ik heb hem. Veilig op de bank naast me", tweette zij vrouw Renée Meijer. "Hij beseft nog steeds niet wat er is gebeurd en heeft veel pijn. Ik wil iedereen bedanken voor hun doorzettingsvermogen. En natuurlijk Strava, want was jij de grote redder."

Op Strava, de fietsapp waarmee je online ritten kan bekijken, was te zien waar de rit van Steven De Jongh plots werd onderbroken. Die informatie bleek cruciaal in het terugvinden van de ploegleider.

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.