O’Sullivan steunt noodkreet van collega en haalt hard uit naar snookerbond: “Dit is niet grappig, het ruikt hier naar urine”

O’Sullivan steunt noodkreet van collega en haalt hard uit naar snookerbond: “Dit is niet grappig, het ruikt hier naar urine”

Foto: AFP

Het snookerseizoen is in volle gang en momenteel is men bezig aan de English Open. Die wordt traditioneel gespeeld in de K2 Leisure Centre in Crawley, maar niemand op de toer is fan van die locatie. En dat werd stevig verwoord door Ronnie O’Sullivan.

‘The Rocket’ won maandag zijn openingswedstrijd op de English Open, waar hij zijn titel verdedigt. De Noor Kurt Maflin werd met 4-1 verslagen. Na afloop liet de Engelsman zich echter helemaal gaan over de K2 Leisure Centre. “Dit is echt een slechte locatie”, zei O’Sullivan aan de BBC. “Het demotiveert je om te spelen. Het is nu slechter dan ik ooit gezien heb. Het is zelfs een soort hel.”

De zaal waarin het snookertoernooi gespeeld wordt, is slechts één van de vele faciliteiten van het gebouw. Er is onder andere ook een bowlingzaal en een zwembad aanwezig. Om tot aan de snookertafels te geraken, moeten de spelers voorbij verschillende andere activiteiten en dat stuit hen danig tegen de borst.

“Je moet door de inkomhal gaan waar alle fans en andere aanwezigen zijn”, aldus O’Sullivan. “Ik bedoel, je wil niet voor je een wedstrijd moet doen of een persconferentie moet geven passeren langs gezinnen met kinderen die gaan zwemmen. Kinderen met snorkels en flipflops. Peter Ebdon (ex-wereldkampioen, red.) probeerde gisteren de snookerruimte te bereiken toen iemand riep dat hij moest stoppen want dat er mensen proberen te bowlen. En dat was niet om te lachen. Ik vind niet dat een topper als hem het onderwerp moet worden van dergelijke frustratie van een oude man.”

Urine

“Ik weet niet wat hier grappig aan is, maar ze hebben hier net een interview met mij gedaan en het enige wat ik ruik is urine. Niemand verdient zoiets”, ging O’Sullivan door. “Even daar staan is oké, maar vijf minuten proberen poseren voor foto’s… Dat kruipt in je systeem. En er is hier gewoon geen sfeer. Als ik train, zie ik alleen maar draden rond de tafel. Er is ook geen enkele vorm van veiligheid. Er lopen mensen je links en rechts gewoon voorbij. De spelers verdienen beter!”

“Vinden jullie mij streng?”, reageerde ‘The Rocket’ later bij Eurosport. “Ik vind hier niets streng aan. De feiten zijn nu eenmaal de feiten. Ik weet niet wat ik daar nog aan toe kan voegen. Waar er snooker gespeeld wordt, is het best oké. Maar de bond zou het hele gebouw moeten afhuren.”

En nog kritiek

O’Sullivan was nog niet klaar met zijn kritiek op de huidige gang van zaken in de snookerwereld. Collega en generatiegenoot John Higgins vertelde bij Eurosport dat hij zijn job momenteel haat. “Ik heb gewoon geen zin om mijn keu vast te pakken”, zei de Schot.

De viervoudige wereldkampioen kreeg meteen bijval van O’Sullivan. “Het is niet het snooker dat John haat”, aldus de Engelsman. “Het zijn de kwalificaties voor elk toernooi, het op- en afreizen naar China, het lopen van het ene naar het andere toernooi… Uiteindelijk eist dat zijn tol!”

O’Sullivan pleitte er meteen voor om de top zestien van de wereldranglijst startrecht te geven in elk toernooi.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.