Letse renner Emils Liepins tekent bij WB Aqua Protect Veranclassic

De Letse wielrenner Emils Liepins tekent een contract voor één seizoen bij de Belgische formatie WB Aqua Protect Veranclassic, zo kondigde de Letse wielerfederatie dinsdag aan.

De 25-jarige Liepins werd professional onder de hoede van Marseille-Provence in augustus 2017. Dit seizoen draagt hij de kleuren van de continentale ploeg One Pro Cycling. Op zijn palmares prijkt één overwinning: de Heistse Pijl (1.1), op 2 juni jongstleden in Heist-op-den-Berg.

“Ik ben heel gelukkig met dit contract bij een professionele, continentale ploeg”, aldus Liepins. “Vooral omdat de huidige situatie in de wielerwereld moeilijk is. Veel renners zoeken naar werk. Ik ken WB Aqua Protect Veranclassic heel goed. Ik heb deelgenomen aan enkele koersen waarbij dit team ook aanwezig was. Ik weet dat de teamstructuur heel goed is. Met dit contract zijn we overeengekomen dat ik één van de leiders van dit team zal worden.” .

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.