Schietpartij schrikt rustige woonwijk op: "Wat als wij hier op het verkeerde moment gepasseerd waren?”

Schietpartij schrikt rustige woonwijk op: "Wat als wij hier op het verkeerde moment gepasseerd waren?”

In deze rustige woonwijk werd dinsdagmiddag een vrouw neergeschoten. Foto: svg

Zelzate -

Een rustige woonwijk vlakbij het park werd opgeschrikt door een schietpartij. Een man schoot er zijn vrouw neer, vluchtte en gaf zich vervolgens aan. De politie rukte massaal uit. “Het machtsvertoon was indrukwekkend.”

In de Raoul Van den Heedestraat vond een schietincident plaats. Buurtbewoners hoorden drie geweerschoten.“We zagen buurman D.E. (37) uit zijn huis lopen en vluchten in zijn auto. Niet veel later stond de straat vol politiemensen in gevechtsuitrusting en met getrokken wapens. Ze bevolen iemand zich over te geven”, zegt een getuige.

Een andere buurman zag het ook. “Het machtsvertoon van de politie was indrukwekkend. Ik zag hoe ze een man, hij was opvallend groot, onder schot hielden. Ik had hem nog nooit gezien. De man moest met de handen in de lucht en achterwaarts naar het einde van de straat stappen.”

Verkeerde verdachte

Het slachtoffer, de 31-jarige M.T., was ondertussen op eigen kracht uit haar woning geraakt en verklaarde aan de politie dat ze de verkeerde man viseerden. Het ging om een verzekeringsagent die zich toevallig in de straat bevond.Na de schietpartij ontstond er dus enige verwarring, maar omstreeks 14.30 uur meldde de politie aan de buurtbewoners dat de situatie veilig was.De verdachte, de man van het slachtoffer, had zich aangegeven bij de politie.De vrouw, M.T., was ondertussen overgebracht naar het ziekenhuis met naar verluidt een schotwonde aan het been.

Aangeslagen

De buurt reageert geschokt. Een zichtbaar aangeslagen buurvrouw kan het nauwelijks geloven. “Ik was aan het wandelen in het park met mijn kleindochter. Onwaarschijnlijk dat op dat moment, in mijn eigen straat, iemand werd neergeschoten. Wat als wij hier op het verkeerde moment gepasseerd waren?”

Het Parket Oost-Vlaanderen kan nog niet veel informatie vrijgeven over het incident, maar bevestigt dat er een jonge vrouw werd neergeschoten en dat er een verdachte werd opgepakt. Ook werden een wetsdokter en een wapendeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het incident te onderzoeken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees