N-VA roept kandidaat op het matje na Facebookberichten over Jinnih Beels

N-VA roept kandidaat op het matje na Facebookberichten over Jinnih Beels

Foto: ies

Lokeren -

Jan Arens (N-VA) ligt zowel binnen als buiten zijn partij onder vuur door een bericht dat hij op zijn Facebookpagina postte aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen.

Hij was zondag kandidaat op de Lokerse N-VA-lijst maar raakte met 98 voorkeurstemmen niet verkozen. Het bericht op Facebook werd “onderschept” door de bekende viroloog Marc Van Ranst, die de voorbije weken en maanden het internet afspeurde naar dit soort boodschappen. “De 22ste kandidaat op de N-VA-lijst in Lokeren vindt het nodig om het zoontje van Jinnih Beels lastig te vallen op Facebook en op racistische wijze te refereren aan mevrouw Beels als “hare krishna Jinnih”. Een totaal gebrek aan deontologie en klasse bij deze partij...”, liet Van Ranst weten.

N-VA Lokeren reageerde bij monde van afdelingsvoorzitter Dirk Van De Voorde. “Wij nemen uitdrukkelijk afstand van dit bericht. Op onze vraag heeft Jan Arens dit overigens al zaterdag verwijderd. Wij gaan hierover met Jan zeker nog een verder gesprek aan”, aldus Van de Voorde.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees