Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt ontwart al jouw haarvragen

ADVIES. Welke haarkleuren zijn hip deze herfst?

ADVIES. Welke haarkleuren zijn hip deze herfst?

Foto: Shutterstock

Zeg maar dag tegen een rode schijn, en hallo aan een vleugje paars: BV-kapper Jochen Vanhoudt tipt de populairste haarkleuren voor het najaar.

Babyblond is een grote trend. De kleur gaat richting wit, maar er zit meestal nog een beetje diepgang in dankzij een subtiele gouden ondertoon. Als je naar deze tint à la Rosie Huntington-Whiteley streeft, zal de kapper eerst de conditie van je lokken controleren. Is je haar te fragiel of beschadigd? Dan is het geen goed idee om het te laten bleken.

Tinten paars

Bij brunettes is er veel vraag naar een paarse schijn in de coupe. Van aubergine tot violet: alles kan. Afhankelijk van de lichtinval krijgt je haar een subtiele paarse toets. Hoe donkerder het haar, hoe mooier het effect. Deze stijl is niet nieuw, maar wel helemaal terug. Eind 2016 was de hashtag #chocolatemauve – bruin en paars in de mix – razend populair op Instagram. Ook de ombre – een donkere basiskleur die naar de punten toe enkele tinten lichter wordt telt dit seizoen mee.

Vaarwel rode schijn

Eén effect is absoluut niet gewenst dit seizoen. Zowel blondines als brunettes willen een kapsel met een zo koel mogelijke ondertoon (tenzij je bewust voor babyblond gaat). Dat betekent dat er weinig tot geen rood pigment in het haar mag zitten. Als je voor rood gaat, ga er dit seizoen dan voluit voor met een felle kopertint.

Roze mag

Hoewel de pastelkleurtjes populair waren in de zomer, zwakt de vraag zoals gewoonlijk wat af in de herfst. Roze is de uitzondering. Dat heeft alles te maken met Kylie Jenner die een paar weken geleden aan haar miljoenen volgers toonde hoe ze haar lokken zachtroze heeft geverfd.

Corrigeer