Onthaalmoeder die kinderen mishandelde krijgt ook in beroep drie maand met uitstel

Onthaalmoeder die kinderen mishandelde krijgt ook in beroep drie maand met uitstel
Waregem -

Een 41-jarige vrouw uit Waregem heeft ook in beroep drie maanden cel met uitstel gekregen voor de mishandeling van 21 baby’s en peuters. Ze had de vrijspraak gevraagd na een eerdere veroordeling, maar zover kwam het niet.

Kinderen moesten in zeep bijten als ze een ander kindje hadden gebeten. En als ze onhandelbaar waren, werd hun mond met plakband dicht gekleefd. Moeilijke eters werden hardhandig gevoederd, en slechte slapers werden aan een matras vastgebonden. De kinderen werden opgesloten in het toilet.

Kinderhotel Cococinelle bestond al 10 jaar, maar Kind en Gezin liet in de zomer van vorig jaar meteen de deuren sluiten toen de harde aanpak van de onthaalmoeder naar boven kwam.

Toch vond haar advocaat dat haar geen schuld trof. “Is een pedagogische tik geven goed? Misschien niet, maar moet ze daarom gestraft worden? Kinderen hun mond enkele uren dichtplakken, daar bestaat onderzoek over. Dat is een pedagogische techniek. En ik zeg ook: beter een te strenge opvoeding dan te los!”

In eerste aanleg werd de vrouw veroordeeld tot drie maanden cel, maar in beroep vroeg ze de vrijspraak. De eerste uitgesproken straf werd bevestigd door het hof van beroep in Gent.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees