Stad neemt extra maatregelen om shoppers op Meir te beschermen tegen aanslagen

Stad neemt extra maatregelen om shoppers op Meir te beschermen tegen aanslagen

Foto: Photo News

Antwerpen -

De stad Antwerpen neemt maatregelen om de Meir extra te beveiligen tegen terreur. Dat gebeurt naar aanleiding van eerdere internationale aanslagen op drukke winkelassen en het aanhoudend verhoogde terreurniveau. Vanaf maandag 22 oktober wordt er gedeeltelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd en worden er verzwaarde verdwijnpalen in gebruik genomen.

Stad neemt extra maatregelen om shoppers op Meir te beschermen tegen aanslagen
Een ‘breugelbak’ van de stad. Die bakken worden op de Meir nu vervangen door verzwaarde verdwijnpalen. Foto: Lokale Politie Antwerpen

Op advies van de lokale politie werden in juli 2016 onder andere de bestaande verdwijnpalen op de Meir terug in gebruik genomen en werden er zogenaamde ‘breugelbakken’ (bakken die als obstakel dienen) ter hoogte van de Meirbrug neergezet. Die bakken worden momenteel nog steeds dagelijks geplaatst en verwijderd buiten de leveringstijden.

Het stadsbestuur vervangt de bakken nu door verzwaarde verdwijnpalen. Vanwege de technische beperkingen in de ondergrond en de grote manoeuvreerruimte van vrachtwagens kan hier enkel uitrijdend verkeer doorrijden.

Daarom wordt de Meir vanaf maandag 22 oktober gedeeltelijk een eenrichtingsstraat in de richting van de Meirbrug. In het stuk tussen de Lange Klarenstraat en de Jezusstraat blijft wel tweerichtingsverkeer mogelijk, om een vlotte doorgang voor hulpdiensten te verzekeren.

De verkeerssituatie zal als volgt geregeld worden:

• Eenrichtingsverkeer op de Teniersplaats en in de Leysstraat tussen de Leien en de Jezusstraat, naar de Jezusstraat.

• Tweerichtingsverkeer op de Meir tussen de Lange Klarenstraat en de Jezusstraat.

• Eenrichtingsverkeer op de Meir tussen de Lange Klarenstraat en de Huidevetterstraat, naar de Meirbrug.

(Lees verder onder de kaart.)

Stad neemt extra maatregelen om shoppers op Meir te beschermen tegen aanslagen
De nieuwe rijrichtingen op) de Meir.

Momenteel zijn de Meir, Teniersplaats, Leysstraat, Wapper en Jezusstraat verkeersluwe straten. De zone wordt een voetgangerszone met venstertijden voor laden en lossen van 5u tot 11u en van 19u tot 22u.

Door deze maatregel neemt de stad ook een verdere stap in het creëren van aanrijroutes in de binnenstad om het vrachtverkeer veiliger en beter te regelen. Dit zijn routes die worden opgelegd aan vrachtverkeer om ervoor te zorgen dat vrachtwagens zo min mogelijk op wegen rijden die niet geschikt zijn voor zwaar vervoer. Zo wordt de verkeersveiligheid in (woon)straten verbeterd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio