Vlaams Belang zet veroordeelde racist uit partij in Gent: “Dit kan niet voor ons”

Vlaams Belang zet veroordeelde racist uit partij in Gent: “Dit kan niet voor ons”
Gent -

In Gent zet Vlaams Belang de veroordeelde racist Noël C. woensdagmiddag uit de partij. Voorzitter Johan Deckmyn zit verveeld met de zaak en vroeg aan de nationale partijleiding om de schorsing. De man stond de voorbije gemeenteraadsverkiezingen in Gent 31ste op de VB-lijst ondanks verschillende racistische commentaren op Facebook. Daarvoor is hij dinsdag veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en een boete van 4.000 euro.

Voorzitter Johan Deckmyn kondigde dinsdag maatregelen aan indien het vonnis klopt. Woensdag is de knoop doorgehakt en volgt een ontslagbrief aan de kandidaat, die zondag niet verkozen geraakte in de Gentse gemeenteraad. “Voor ons kan dit niet, ik wil Vlaams Belang op een andere manier op de kaart zetten”, zegt Deckmyn.

De man had op Facebook racistische reacties geplaatst en toonde ook geen spijt na zijn veroordeling. Zo schreef hij na de aanslag op een Turkse nachtclub in 2017 boodschappen als “een turk minder”, “het is gene belg” en “nog velen te gaan hopelijk”. Hij werd ook veroordeeld voor Facebookberichten als “jonge kakkerlak” en “toch 39 waar we vanaf zijn!”

Vlaams Belang Gent zegt dat het niet op de hoogte was van de racistische uitlatingen op sociale media.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees