Reusachtige alligator slentert na 2 jaar weer over golfterrein en is “nog gegroeid”

Alligator “zo groot als dinosauriër” duikt weer op

Inwoners van de Amerikaanse staat Florida hebben na twee jaar opnieuw een glimp opgevangen van een van hun grootste en beroemdste bewoners: Chubbs, de monsterachtige alligator. Het enorme reptiel werd in 2016 voor het eerst gefilmd terwijl het aan het zonnebaden was op een golfterrein en is nu weer op post om golfers te vermaken en angst in te boezemen.

De grote alligator is volgens schattingen minstens vijf meter lang en werd twee jaar geleden al vergeleken met een echte dinosauriër. Volgens getuigen is Chubbs echter nog gegroeid sinds zijn eerste wandeling over het golfterrein, maar “valt hij nog steeds niemand lastig”.

“Hij is hier al heel lang”, zei een werknemer van het golfterrein in 2016. “Het is zeker niet de eerste keer dat we hem zien, en hij is een soort mascotte geworden voor ons.” De alligator lokte toen heel wat kijklustigen en er wordt voorspeld dat het golfterrein nu weer zal overspoeld worden door mensen die monsterachtige alligator van dichtbij willen zien.

Als eerdere schattingen van de lengte van het dier correct zijn, dan zal Chubbs alvast de geschiedenisboeken halen. De grootste alligator die ooit officieel werd gemeten in Florida was ‘amper’ vier meter lang en woog 350 kilogram.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees