Briljante Ronnie O’Sullivan maakt vijftiende 147 break uit zijn carrière: “Ik moest iets doen om het leuk te maken”

Briljante Ronnie O’Sullivan maakt vijftiende 147 break uit zijn carrière: “Ik moest iets doen om het leuk te maken”

Foto: Photo News

Ronnie O’Sullivan (WS 3) heeft woensdag op het English Open snooker in het Engelse Crawley voor de vijftiende keer in zijn carrière een 147 maximumbreak neergezet. De Engelsman deed dat in zijn wedstrijd van de tweede ronde tegen landgenoot Allan Taylor (WS 75).

LEES OOK. O’Sullivan steunt noodkreet van collega en haalt hard uit naar snookerbond: “Dit is niet grappig, het ruikt hier naar urine”

Bij een 3-0 voorsprong potte de vijfvoudige wereldkampioen in frame vier de vijftien rode met een daaropvolgende zwarte bal weg, waarna hij de kleuren wegspeelde.

O’Sullivan, de regerende kampioen op het English Open, lukte eerder dit jaar ook al een 147 in het China Open. ‘The Rocket’ telt nu vier maximumbreaks meer dan de Schot Stephen Hendry. Op de derde plaats staat de Schot John Higgins met acht.

Het is dit jaar overigens de negende 147 break en de 143ste sinds Steve Davis in 1982 de eerste maximumbreak lukte. Luca Brecel lukte zijn eerste (en tot dusver) enige 147 eind maart in een wedstrijd tegen John Higgins.

Corrigeer