Brandweerman redt peuter (2) uit nauwe put door met hoofd eerst af te dalen in de diepte

Brandweerman redt peuter (2) uit nauwe put door met hoofd eerst af te dalen in de diepte

Een tweejarig meisje viel zaterdag in een diepe, maar nauwe put in Henan, een Chinese provincie en was klem geraakt door op een waterpomp te vallen. De peuter kon echter rekenen op de hulp van een ‘magere’ brandweerman, die zich in het gat met een doorsnee van 40 centimeter wurmde. Het meisje werd na twintig minuten uit haar benarde situatie gered en kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Het kleine kind ging zaterdag met haar grootouders de gewassen water geven op hun boerderij, toen ze plots in de nauwe, zeven meter diepe waterput terechtkwam en op de waterpomp op de bodem viel. De put was volgens lokale media zo nauw dat het meisje “op elk moment zonder zuurstof kon vallen”.

Het was een lerares die de hulpdiensten verwittigde zodra ze de grootouders van het meisje aan de put zag staan huilen. “Ze waren waarschijnlijk te geschrokken en te angstig, waardoor ze vergeten waren die politie te bellen”, aldus de vrouw, die de brandweer in allerijl optrommelde.

Reddingswerkers pompten onmiddellijk extra zuurstof in de put, terwijl ze een magere collega aanwezen om in het gat te klauteren. De man werd met het hoofd naar beneden in de schacht geduwd, en slaagde erin om zo’n twintig minuten later de peuter weer boven te halen. Ze was bedekt met modder en nog in shock door de traumatische ervaring, maar had verder geen verwondingen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees