Nieuw initiatief wil ook talentvolle voetballertjes uit heel het land samenbrengen

Populair magazine voor jeugdvoetballertjes komt nu ook naar ons land

Populair magazine voor jeugdvoetballertjes komt nu ook naar ons land

Yannick met een van de magazines die in Nederland al erg aanslaan Foto: dvg

Aarschot -

Goed nieuws voor de jonge voetballertjes in Vlaanderen. Binnenkort zal het populaire jeugdvoetbalmagazine ‘Panna’ uit Nederland ook een Belgische editie krijgen. Yannick Arnoets (26), uit Aarschot en bekend van de Streetsoccer Belgium, is de drijvende kracht achter het nieuwe initiatief.

‘Panna’ is een bal door de benen spelen en in balbezit blijven, het hoogste goed in de straatvoetbalwereld. Elk jeugdspelertje en zijn familie kent ondertussen de term. Binnenkort is de ‘panna’ niet enkel een voetbalterm, maar ook een voetbalmagazine. “Het is een voetbalblad voor jongens en meisjes tussen de 7 en 14 jaar. Het dikste jeugdvoetbalblad van de Benelux”, zegt Yannick Arnoets, initiatiefnemer van een eigen editie voor ons land. “Wij zullen vooral de focus leggen op voetbal door de ogen van onze jonge voetballers.”

“Jonge helden van de Jupiler Pro League zullen op een leuke manier in beeld gebracht worden én natuurlijk ook de internationale supersterren komen aan bod”, vertelt Yannick. “Straatvoetbal, zaalvoetbal en veldvoetballer, het passeert allemaal de revue.”

Via de onderneming Streetsoccer Belgium van Yannick, dat internationaal al sterk bekend is, kwam de vraag tot een samenwerking om een Belgische editie van Panna op te starten. “Wat begon als een verkennend gesprek voor enkele gratis magazines, evolueerde al snel in zware onderhandelingen die zes maanden hebben geduurd. De eigenaars van het blad waren snel mee met het idee over een Belgische editie, onder meer door ons merkwaardige parcours met Streetsoccer Belgium van de voorbije jaren. Neem daarbij dat wij al een enorme fanbasis van kinderen hebben en wij het grootste Belgische bedrijf op sociaal media kanaal Instagram zijn, gaf al een serieuze basis om een samenwerking op te kunnen starten. Voorbije zomer hebben we ook al enkele Nederlandse versies kunnen weggeven als prijzen op onze kampen, daar sloeg het al onmiddellijk aan.”

“Los van het magazine willen we ook graag, net zoals in Nederland, het Panna-Sterrenteam oprichten.”

Het Panna-sterrenteam is nu al een enorme succesformule in Nederland. Ze doen selectiedagen over heel het land waar elke jongen of meisje aan kan deelnemen. Zo brengen ze de grootste veld- en straatvoetbaltalenten samen. “Dit Panna-sterrenteam krijgt training van grootheden in het trainersvak en nemen deel aan tornooien”, zegt Yannick.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees