Dikke pech: vrachtwagenchauffeur verliest lading bier wanneer hij voertuig probeert te keren

Dikke pech: vrachtwagenchauffeur verliest lading bier wanneer hij voertuig probeert te keren Video: YouTube

Een spijtige zaak voor deze vrachtwagenchauffeur in Zuid-Afrika. De bestuurder moest op een bepaald ogenblik een scherpe bocht maken op een weg in Kaapstad, maar besefte daarbij niet dat zijn lading bier niet zo stabiel in het voertuig was vastgezet. De gevolgen lieten zich raden: uiteindelijk kwam het gros van de kratten bier op de grond terecht.

Een achterligger kon toevallig een filmpje maken van de blunder. Aanvankelijk bleef de ravage enigszins beperkt, tot de vrachtwagenchauffeur met wat zin voor risico achteruit reed. Het bleek geen slim plan: het was een kwestie van seconden vooraleer nagenoeg alle kratten op de grond vielen.

Naar verluidt gingen in totaal 150 tot 200 kratten bier tegen de grond. “De bestuurder realiseerde zich dat hij de verkeerde weg had genomen en probeerde zijn vrachtwagen te keren, maar de weg was te smal”, klonk het achteraf bij een ooggetuige. “Door de crash vielen aan beide kanten van het voertuig ongeveer evenveel kratten op het tarmac. Alleen al de geur van het bier was voldoende om dronken te worden!”

Refilwe Masemola, de woordvoerder van South African Breweries, reageerde intussen op het voorval. “Het is een ongelukkig incident. We zullen de nodige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw voorvalt.” De politie kon nog niet bevestigen of de bestuurder zelf al dan niet had gedronken.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees