Vogelspin uit Brazilië opgedoken in Antwerpse haven

Vogelspin uit Brazilië opgedoken in Antwerpse haven

Foto: Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren - Brasschaat

Antwerpen / Brasschaat -

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Brasschaat bracht vandaag een opmerkelijke, nieuwe gast binnen: een vogelspin, afkomstig uit Brazilië.

“We werden gecontacteerd door de Antwerpse haven dat er een vogelspin in één van de containers uit Brazilië zat. We zijn meteen ter plaatse gegaan en hebben het beestje meegenomen voor de eerste verzorging”, klinkt het. Want de harige achtpotige heeft er een lange reis op zitten: containerschepen vanuit Brazilië naar Antwerpen doen er ongeveer twintig dagen over. “Vogelspinnen kunnen heel lang zonder eten. Maar de spin is wel erg verzwakt. Wat voor vogelspin deze juist is, weten we nog niet, dat wordt nog onderzocht. Een feit is wel dat alle vogelspinnen giftig zijn, maar dat gif is voor mensen niet altijd dodelijk.”

Het is niet ongewoon dat tropische dieren in het opvangcentrum terechtkomen. Vanuit de haven zijn al eerder gekko’s, salamanders en ook varanen overgebracht. Maar toch zal de Braziliaanse spin niet in Brasschaat blijven. Hij krijgt een nieuwe thuis in dierenpark Pairi Daiza.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio