Fast & Furious is terug, althans op dit industrieterrein

Fast & Furious is terug, althans op dit industrieterrein

Een filmpje van vorig jaar illustreert hoe gevaarlijk het er aan toe kan gaan. Foto: RR

Asse -

Sinds enkele weken vinden er opnieuw illegale straatraces plaats in het Zellikse Researchpark nu de wegwerkzaamheden er afgerond zijn. Het parkmanagement neemt alvast maatregelen om de straatracers te stoppen.

Nu de werkzaamheden aan de hoofdweg van het Zellikse Researchpark afgerond zijn, hebben blijkbaar ook de straatracers de rechte banen terug ontdekt. Afgelopen weekend lagen de bewoners van Beneden Zellik zowel vrijdag- als zaterdagnacht wakker van het lawaai van de illegale straatracers. “We stelden inderdaad vast dat het fenomeen is teruggekeerd en dat reeds enkele weken”, klinkt het bij Park Manager Kirsten Dejaegere. “We hebben dit reeds gesignaleerd aan de politie en de gemeente en raden bedrijven ook telkens aan om dit te signaleren aan de politie zodat zij kunnen ingrijpen.”

Fast & Furious is terug, althans op dit industrieterrein
Foto: rdb

Uitnodigend rechte baan

Het fenomeen van de straatracers in het Researchpark is niet nieuw. Voor de heraanleg van de hoofdweg in het Researchpark nodigde de lange rechte baan zonder doorgaand verkeer de racers al uit om er te racen met een wagen of halsbrekende stunts uit te halen op de moto. De politie liet toen al kabelgoten aanleggen om dat te ontmoedigen, maar sinds de heraanleg van de straat zijn deze opnieuw verdwenen. “Binnenkort laten we aan de ingang van het park wel een toegangscontrole plaatsen, de funderingen hiervoor werden al aangelegd. De toegangscontrole dient voornamelijk om vrachtwagens die geen bestemmingsverkeer zijn voor het Researchpark te mijden. Er komt links een doorgang voor personenwagens en bestelwagens en rechts een slagboom op hoogte voor vrachtwagenchauffeurs met badge en codesysteem.”

Slimme camera’s

Het parkmanagement beseft dat ook die ingreep de straatracers die vaak met de moto het park betreden, niet zal tegenhouden. “We laten dan ook camera's plaatsen die de in- en uitrit filmen. Zij zullen alle nummerplaten registreren. Op die manier zal het wel makkelijker worden om te beboeten. De hoge resolutie camera's worden eveneens gekoppeld aan een meldkamer die de bedrijven op het Researchpark onder de noemer van vzw Researchpark Zellik bekostigen”, zegt Dejaegere.

De lokale politie volgt het fenomeen ondertussen nauwgezet op. “We bespraken het onlangs nog op het veiligheidsoverleg met de gemeente. Als de maatregelen van het parkmanagement niet werken, zullen we opnieuw snelheidsremmers en kabelgoten laten aanbrengen zodat het racen fysiek ontmoedigd wordt”, klinkt het bij Fred Scrayen van de lokale politie AMOW.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees