Is dit de vreemdste geluksbrenger in de geschiedenis van ‘De Slimste Mens’?

Is dit de vreemdste geluksbrenger in de geschiedenis van ‘De Slimste Mens’?

Foto: Vier

De derde aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Woensdag deed Liesa Naert (36) haar gooi naar de titel. Je kent de actrice vast van ‘De Ideale Wereld’, ‘Quiz Me Quick’ of ‘Willy’s en Marjetten’.

Wat waren de beste quotes?

- Marc-Marie Huijbregts: “Er is één prijs die ik heel graag wil winnen, maar die heb ik nog steeds niet gewonnen, dat is de Ad Vinkenprijs. Die is voor een inwoner van Tilburg die zich verdienstelijk maakt voor de kleinkunst. Die prijs bestaat al zéstien jaar, ik ben nog nooit genomineerd, er heeft inmiddels al een pop gewonnen, er heeft nog een andere pop gewonnen, iedereen heeft hem al gewonnen. Nou hoef ik ’m niet meer.”

- Marc-Marie Huijbregts: “Ik heb ooit één dag een hond gehad en toen heb ik daar afstand van genomen. Ik wist dat het veel werk was, daar was ik op voorbereid. Waar ik niet op voorbereid was, is dat 24 uur per dag twee ogen je aankijken met van: wat gaan we nou doen? Ik dacht: kijk eens ergens anders naar, ik wil gewoon met rust gelaten worden. Ik dacht: dan kan ik hem na één dag wel terugbrengen, die denkt dat ie gewoon een dag op vakantie is geweest.”

Wat waren de leukste momenten?

Hou je van ‘De Slimste Mens’, maar vind je het storend dat er tussen het bulderlachen en applaudisseren door quizvragen worden verteld? Dan geven we je hier een compilatie van de leukste momenten.

Wie had de vreemdste geluksbrenger?

Elke kandidaat heeft een glas water onder zijn stoel staan, maar bij Liesa Naert stond ook een pot rabarberconfituur. “Mijn geluksbrenger,” zei ze, “ik heb die pot net gekregen, ik heb besloten dat mij dat geluk gaat brengen.”

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

VTM-journaliste Julie Colpaert won voor de derde keer op rij. Terecht, als je weet welk handgebaar duikers onder water maken als ze zonder zuurstof zitten én het Nederlandse chocolademerk Tony’s Chocolonely kent.

Wie moet het spel verlaten?

Rapper en theatermaker Saïd Boumazoughe. De sympathieke patser beet in het zand tegen Liesa Naert, die zich wist te redden met de “to be or not to be” uit Hamlet. Donderdag is het de beurt aan ‘topdokter’ Guy T’Sjoen, specialist hormoonziekten aan het UZ Gent.

Wat is de tussenstand?

1. Julie Colpaert (4 afleveringen)

2. Saïd Boumazoughe (3 afleveringen)

3. Liesa Naert (2 afleveringen)

En dan nog dit...

Erik vroeg zijn kandidaten naar hun ‘mooiste zin’, maar wanneer Marc-Marie hem dezelfde vraag stelt, krijgt hij een stevige sneer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees