Celebs

Topmodel Gigi Hadid haalt uit naar bodyshamers

Gigi Hadid ziet er nu stukken slanker uit dan tijdens de beginjaren van haar modellencarrière, waardoor ze het slachtoffer werd van heel wat internettrollen. Tijdens een modeconferentie van Vogue sprak het populaire model zich hierover uit en gaf ze haar criticasters een duidelijke boodschap mee.

Gigig Hadid (23) behoort tot de meest populaire modellen van het moment, maar desondanks krijgt ze via sociale media toch heel wat kritiek over zich heen. Dat vertelde ze tijdens de meest recente Forces of Fashion Conference van het modeblad Vogue. Vooral haar gewichtsverlies leidde in het verleden én leidt vandaag de dag nog steeds tot heel wat controverse, zo blijkt.

"Ik hield van mijn lichaam toen ik iets ronder was", vertelde Gigi Hadid tijdens het panelgesprek met Kendall Jenner, Ashley Graham en Paloma Elsesser. "Ik weet best dat ik mager ben nu. Ik kijk ook in de spiegel. Nochtans probeer ik burgers te eten en squats te doen. Ik wil ook een pront achterwerk. Ik begrijp het. Bedankt."

In het meinummer van Harper's Bazaar sprak het bekende model ook al over haar schommelende gewicht en de kritiek erop. "De meeste reacties die ik krijg zijn nonsens. Maar toch veroorzaken ze pijn. Iedereen is van mening dat ik onder druk van de modewereld gewicht heb verloren, maar dat is niet het geval. Ik heb de ziekte van Hashimoto, waardoor ik gezond moest gaan eten en veel moest bewegen. Als tiener was dit allesbehalve plezant. Als ik kon kiezen, zou ik graag mijn borsten en achterwerk van vroeger terug krijgen. Maar ik kijk niet met spijt op het verleden terug. Ik hield toen van mijn lichaam en ik hou nu van mijn lichaam.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees