Romelu Lukaku plaatst politiek geladen foto op Instagram

© Instagram

Romelu Lukaku postte op Instagram een foto waarmee hij verwijst naar de medailleceremonie van de 200 meter op de Olympische Spelen 1968 in Mexico. Die wedstrijd werd bijna dag op dag vijftig jaar geleden gelopen.

pvz

Op de bewuste plechtigheid staken de Amerikaanse winnaar Tommie Smith en de nummer drie John Carlos beiden hun vuist in de lucht. Ze droegen ook een zwarte handschoen. De twee medaillewinnaars brachten daarmee steun uit aan de Black Power-beweging die in Amerika opkwam voor gelijke rechten tussen zwarten en blanken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De spits van Manchester United zegt met zijn vuist ook vandaag nog het bewustzijn van gelijke rechten onder de aandacht te willen brengen. Lukaku voegde er aan toe dat ook anderen hun vuist moeten opsteken. Per gedeelde foto zal zijn sponsor, schoenfabrikant Puma, 1 dollar (0,86 euro) schenken aan de American Civil Liberties Union. Zijn concurrent Sergio Agüero, spits bij Manchester City, steunt de Rode Duivel. En ook Mario Balotelli (OGC Nice) kiest de zijde van Lukaku in de campagne. Lukaku hoopt dat er zo veel mogelijk foto’s worden gedeeld. Tommie Smith heeft alvast zijn steentje bijgedragen.

Wie de actie wil ondersteunen, maakt een foto van zichzelf met de vuist omhoog en de hashtag #THIRDSALUTE.

“Ik speel bij de Rode Duivels altijd met een soort van woede in me”

Romelu Lukaku zegt op de website van Manchester United ook dat hij altijd met “een soort van woede” speelt voor de Rode Duivels. De kritieken die hij in zijn beginjaren kreeg, liggen hem zwaar op de maag. Zijn revanche? Goals, goals, goals. Hij telt er nu al 45 voor de nationale ploeg, liefst vijftien meer dan het vorige record. “Ik wil zo veel scoren dat niemand het record ooit nog kan breken. Dan kan ik achteroverleunen en genieten van mijn gelijk.”

LEES MEER. “Ik heb zo veel negatiefs gehoord. Daarom speel ik altijd met een soort van woede in mij als ik voor België speel”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen