Een kleintje met mayonaise en een bamischijf bestellen? Dat doe je hier voortaan volledig digitaal

Een kleintje met mayonaise en een bamischijf bestellen? Dat doe je hier voortaan volledig digitaal

De eerste bestelde frieten via de terminal waren voor de burgemeester. Foto: evb

Kampenhout -

Bij frituur Friethuis in Kampenhout kan je voortaan ter plaatse de bestelling intikken en betalen met je bankkaart zodat lange wachtrijen worden vermeden.

Net als bij fastfoodketens werkt het systeem van Friethuis in Kampenhout met een touchscreen. Volgens uitbaters Vanessa Verhoeven en Glenn Govaerts is dat zowel voordelig voor de klant als voor henzelf.

“Het is slechts de tweede frituur in ons land die een dergelijke technologie heeft. We gaan mee met de tijd en het systeem voorkomt menselijke fouten. De klanten zijn verantwoordelijk voor hun eigen bestelling die gedetailleerd op het betalingsbewijs staat. Wil je zout en saus op de frieten? Stoofvlees? Ook dat wordt duidelijk weergegeven”, zegt Vanessa. Het voorkomt bovendien dat de klant met zakken vol klein geld naar huis gaat en is hygiënischer.

Webshop

Maar het koppel wil na deze testfase nog een stapje verder gaan: “We zullen de mensen de mogelijkheid bieden om met de smartphone via een webshop te bestellen en te betalen. Dit gaat ook gepaard met thuisleveringen”, licht Glenn toe. “Maar eerst is het wennen aan de touchscreen, toch een hele verandering in de zaak.”

Burgemeester Kris Leaerts (CD&V), schepen Edith Grauwels (CD&V) en OCMW-voorzitter Greet Willems (CD&V) kwamen het nieuwe systeem als eerste uittesten en bestelden een portie frieten via de nieuwe terminal. Friethuis is gelegen op de Haachtsesteenweg naast tankstation Q8.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees