En daar is weer een ontslag op Anderlecht: Coucke stuurt ook secretaresse van Van Holsbeeck weg

Marc Coucke blijft komaf maken met het oude regime bij Anderlecht. Zo werd ook directiesecretaresse Katharine Viaene ontslagen. Viaene werkte 21 jaar voor paars-wit en was tot voor kort de secretaresse van de reeds ontslagen sportief directeur Herman Van Holsbeeck. Wat aan de basis van haar ontslag ligt, is niet duidelijk en zelf weigert ze elke commentaar. Weldra start wel het proces tussen Coucke en Van Holsbeeck over diens ontslagvergoeding. Het ziet er dus naar uit dat de nieuwe voorzitter zoveel als mogelijk met een propere lei wil beginnen bij Anderlecht.

Ook scout Mbuyu weg

Dat blijkt ook uit het feit dat de samenwerking met Dimitri Mbuyu eveneens werd stopgezet. De ex-speler van Lokeren, Standard en Club werkte wel als zelfstandige, maar was al jaren hoofdscout. Ook twee anderen die scouting deden – Michel Thiry (Wasilewski) en Tedik Bekir (Kouyaté) – kregen te horen dat geen beroep meer wordt gedaan op hen. Ze werkten ook als makelaar.

Sinds het voorzitterschap van Coucke bij Anderlecht begon, vertrokken op acht maanden tijd al minstens 20 werknemers. Het exacte aantal is moeilijk te achterhalen, want ook bij de informatica en bij de veiligheid waren er bijvoorbeeld ontslagen.

Opvallend genoeg werden er wel drie daarvan weer aangenomen: advocaat ­Daniël Spreutels, Jean-Pierre Kindermans – die de visums en werkvergunningen van buitenlandse spelers regelt – en Jean-Claude Collignon, die de infrastructuur van het oefencomplex beheert. Hun metier bleek voorlopig onmisbaar.

Ontslagen:

Herman Van Holsbeeck - Sportief manager

Katharine Viaene - Directiesecretaresse

Pierre Leroy - Beheerder van autoleasing

Dimitri Mbuyu - Scout

Pierre Desmet - Constant Vanden Stock-foundation

Yvon Verhoeven - Constant Vanden Stock-foundation

Eneo Xhemalaj - Sociale cel/tolk

Véronique De Vleminck - Administratie

Stephane Dumalin - Infrastructuur

Robert Steeman - Manager vrouwenploeg

Vrijwillig vertrokken:

Abe Diels - Videoanalist

Jean-François Lenvain - Sociale cel

Samenwerking stopgezet:

Michel Thiry - Scout

Tedik Bekir - Scout

Van vast contract naar onafhankelijke:

Renaud Duchêne - Jurist

Contract niet verlengd:

Emilio Ferrera - Beloftencoach

Patrick Asselman - Assistent-beloftencoach

Ontslagen en terug aangenomen:

Daniël Spreutels - Advocaat

Jean-Pierre Kindermans - Rondleidingen stadion en visums voor spelers

Jean-Claude Collignon - Infrastructuur trainingscomplex

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.