Wie wordt nieuwe bondscoach wielrennen? Merckx en Van Petegem bevestigen interesse

Wie wordt nieuwe bondscoach wielrennen? Merckx en Van Petegem bevestigen interesse

Wordt Axel Merckx de nieuwe bondscoach van de nationale wielerprofs? De interesse is er, bevestigt hij in Het Laatste Nieuws. Maar ook Peter Van Petegem is gepolst, vertelt hij aan de Nederlandse wielersite Wielerflits.

Na het aangekondigde ontslag van Kevin De Weert is de wielerbond op zoek naar een opvolger voor de positie van bondscoach bij de profs. En daar duikt plots de naam van Axel Merckx op. Verrassend? Toch wel! De zoon van baron Eddy woont immers in Canada en heeft een Amerikaans procontinentaal team onder zijn hoede. (Axeon Hagens Berman, red) “Dat mag geen belemmering zijn”, meldt Merckx. “Het is volgend seizoen de bedoeling dat we vaker in Europa gaan rijden zodat ik ook vaker in België zal zijn.”

Merckx is naar eigen zeggen zelf gecontacteerd door de Wielerbond. Hij zegt alvast niet neen tegen de job. Een persoonlijk gesprek is er nog niet geweest maar zit er wel aan te komen. Dat Merckx binnen het profiel past, spreekt voor zich. Hij is perfect meertalig, heeft ervaring als ploegleider en een familienaam die in het ganse wielermilieu respect opwekt. Enige nadeel zou kunnen zijn dat hij niet goed bekend is met de huidige generatie wielerprofs aangezien hij al enige jaren in Canada woont en niet al te vaak in het Europese profpeloton opduikt.

Ook Van Petegem kandidaat

Merckx is uiteraard niet de enige kandidaat voor de positie van bondscoach. Bij de Nederlandse wielersite Wielerflits bevestigt ook Peter Van Petegem de wederzijdse interesse. “Drie jaar geleden werd ik al gepolst, maar toen had ik net mijn verzekeringskantoor verkocht. Ik bleef in de branche en ging aan de slag bij Concordia, dat inzet op het beter verzekeren van sporters. Concordia is ook de makelaar van de Belgische Wielerbond, waardoor ik alle grote events – waaronder de WK’s – van op de eerste rij meemaak. Ik heb op die manier heel wat voeling met de nationale ploeg.”

Aangezien het wielerseizoen erop zit, nemen ze bij de KBWB hun tijd. Van Petegem: “Ik heb een voorstel gedaan waarbij ik mijn job als business development manager bij Concordia kan combineren met die van bondscoach. Het wordt nu afwachten wat Belgian Cycling exact verwacht.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.