Boekvoorstelling in vishandel C-Food

'Easy@home met Ilse' is tiende kookboek van Ilse D'hooge

"Een gemakkelijke om mee te werken", lachte fotograaf Bas Bogaerts gisteravond op de boekpresentatie van "Easy@home met Ilse", maar de titel slaat natuurlijk vooral op de gerechten die in het tiende boek van Ilse van C-Food staan. Herkenning en haalbaarheid zijn de sleutelwoorden voor de recepten in het fraaie kookboek dat ze met gepaste trots, omringd door echtgenoot Sven en de drie zonen - u herkent ze aan hun verplichte streepjesoutfit - voorstelde.

De Libelle-kok is dus al aan haar tiende werk in twaalf jaar tijd toe. "Ik stel geen dieet voor, maar iedereen heeft het natuurlijk over gezonde voeding en dan ga je ongewild ook met die trends en tendenzen mee", vertelde Ilse D'hooge. "Als ik het vergelijk met mijn eerste kookboeken, waarin de room overvloedig stroomde, is er heel wat veranderd. Zo ga je vandaag de dag natuurlijk ook mee met de wereldkeuken." 

Hoe dat zit met het "easy"-label? "Ik krijg vaak de vraag naar 'iets snel' en zo kwam dit boek ook tot stand. Ik wil de mensen tonen wat ze zelf kunnen, niet wat ik kan", lacht ze. "Er zijn 'easy' en 'easy+'-recepten in het boek, de laatste categorie blijven makkelijk, maar je moet er wat meer tijd voor uittrekken. Er is telkens een drievoudige rode draad: eerst en vooral wil ik een beeld dat aanspreekt, en dat mensen goesting moet doen krijgen om eraan te beginnen. Daarnaast moeten er haalbare ingrediënten op de lijst staan, waarvoor je geen kilometers moet doen in talloze speciaalzaken om ze bijeen te krijgen, en ten derde zorg ik ook altijd voor een detail: een crumble of een nootje dat het verschil maakt."

De genodigden op de boekpresentatie konden nadien genieten van vier gerechtjes uit het nieuwe receptenboek, waaronder een heerlijk vissoepje dat u in een half uurtje op tafel tovert.

Easy@home met Ilse, een boek van Uitgeverij Angèle, is verkrijgbaar in de betere boekhandel, maar ook al in de Delhaize, de Carrefour en natuurlijk aan huis bij C-Food, Antwerpse Steenweg 129 A in Lochristi. Waar u uw exemplaar ook kan laten signeren. 'Easy@home met Ilse' telt 196 pp. en kost 24,99 euro. ISBN 9789022335710. 
 

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio