Oma steekt baby (1,5) neer, stopt haar in oven en zet toestel aan

Oma steekt baby (1,5) neer, stopt haar in oven en zet toestel aan

Foto: GoFundMe

De 48-jarige Carolyn Jones is gearresteerd voor de gruwelijke moord op haar anderhalf jaar oude kleindochtertje Royalty Floyd. Ze stak het jonge kind maandagavond niet alleen dood in haar woning in het kleine dorpje Shaw in de Amerikaanse staat Mississippi. Nadat ze er zeker van was dat het meisje dood was, legde ze haar lichaampje in de oven, om haar te bakken.

De familie van Carolyn Jones (48) en Royalty Floyd (1,5) wist niet wat ze zag, toen ze in het huis van de oma de keuken doorzochten. In de oven lag immers het smeulende lichaam van haar kleindochter, volledig getekend door steekwonden, afkomstig van een scherp mes.

Later zullen de forensische experts informatie geven over de grootste vrees van de familieleden: leefde het meisje nog, toen de oven werd aangezet?

Oma steekt baby (1,5) neer, stopt haar in oven en zet toestel aan
Carolyn Jones. Foto: AP

Afschuwelijk

De speurders bekijken de zaak vol ongeloof. “Op dit moment hebben we geen enkel idee over wat het motief kan zijn”, verklaart sheriff Kelvin Williams aan NBC News. “Wat we wel weten is dat de vrouw zal worden aangeklaagd voor moord en dat ze enkel kan worden vrijgekocht door een borg van 500.000 dollar.”

Het politieteam van Bolivar County is zwaar aangeslagen door de schokkende zaak. “Ik doe dit werk al ruim 26 jaar en dit is een van de meest afschuwelijke zaken die ik ben tegengekomen”, voegt Williams er nog aan toe. “Het zijn donkere dagen en we kunnen die alleen maar lichter maken door gerechtigheid te laten zegevieren.”

Kleine gemeenschap

De omgeving van Jones is in shock. In Shaw wonen er maar 2.000 mensen, op ongeveer 2 uur rijden van Jackson. De gemeenschap kende het meisje en haar oma goed, want het kind woonde al een tijd bij haar grootmoeder.

Ook de moeder van Royalty is kapot van verdriet en kan niet geloven dat haar moeder zoiets zou doen. Zij is een inzamelingsactie gestart om de begrafenis van haar dochtertje te financieren. “Royalty was zo mooi en ik hield zielsveel van haar”, aldus de moeder op de GoFundMe-pagina.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees