Ruim 5.000 Facebookers willen Guy D’haeseleer als burgemeester van Ninove

Ninove -

Wordt Guy D'haeseleer (Forza Ninove) de nieuwe burgemeester? De pas opgerichte Facebookpagina ‘Guy D'haeseleer is onze burgemeester’ is daar zeker van. Ondertussen roeren ook de tegenstanders zich op Facebook, maar voorlopig met heel wat minder succes.

De coalitievorming in Ninove belooft een moeilijk proces te worden, nu N-VA voor de oppositie gekozen heeft en ook de andere partijen duidelijk niet staan te popelen om een meerderheid te vormen met het Forza Ninove van Vlaams-Belang-Parlementslid Guy D’Haeseleer.

Toch blijven fans van D'haeseleer, ook van buiten Ninove, achter hem staan. Op vijf dagen tijd verzamelde de Facebookpagina al meer dan 5.000 likes. Ook de eerste evenementen ‘Eerste gemeenteraad met Guy als burgemeester’ op 30 januari, en ‘Chocomousse maken met Guyke D'haeseleer’ op 28 oktober zagen het levenslicht.

Maar ook de tegenstanders van D'haeseleer vinden elkaar op de kersverse Facebookpagina ‘Geen extreem-rechtse burgemeester voor Ninove’. Zij vrezen dat er met een extreem-rechtse burgemeester nog meer zal worden ingespeeld op het wij-zij-gevoel en willen geen extreem-rechts en onverdraagzaam bestuur. De pagina heeft intussen 400 likes.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees