Rechter geeft doodrijder strengere straf in beroep: “Hij had zich menselijker kunnen gedragen”

Peter C. verlaat de rechtbank in Leuven. Foto: atb

Aarschot -

In een beroepsprocedure is Peter C. uit Aarschot strenger gestraft voor het ongeval dat hij onder invloed veroorzaakte in de zomer van 2015 in Aarschot .Na de feiten ging C. ervandoor. Slachtoffer Ellen Van Vlasselaer overleed aan haar verwondingen.

Twaalf maanden cel, twee jaar rijverbod en 3.900 euro boete, dat vond het Leuvense parket niet voldoende als straf voor het dodelijk ongeval met vlucht dat Peter C. uit Aarschot onder invloed veroorzaakte in de zomer van 2015. Dus ging het openbaar ministerie in beroep tegen de beslissing van de politierechtbank.Met succes want donderdag kreeg Peter C. in de correctionele rechtbank een zwaardere straf opgelegd: veertig maanden cel, vijf jaar rijverbod en een geldboete. Ook moet hij zijn vier examens hernemen. De beroepsrechter vond het ongehoord dat de man onder invloed reed en na de aanrijding de vlucht nam.“Na het slachtoffer aangereden te hebben, had beklaagde zijn verantwoordelijkheid kunnen nemen”, aldus de beroepsrechter in het arrest.“Hij had de hulpdiensten kunnen bellen, eventueel eerste hulp kunnen aanbieden aan het slachtoffer of hulp zoeken in de buurt. Kortom, hij had zich menselijk kunnen gedragen (...).” Zelfs na aandringen van zijn vader die de plaats van het ongeval had bezocht, was Peter C. niet bereid zich aan te geven. Uiteindelijk stapte zijn vader zelf naar een wijkagent om de identiteit van zijn zoon als aanrijder mee te delen.

Op zondag 30 augustus 2015 om 6.27 uur 's ochtends stond slachtoffer Ellen Van Vlasselaer (27), alleenstaande mama van een dochter, op een collega te wachten in de buurt van drankenhandel Pelgrims aan de Gijmelstraat in Aarschot. Samen zouden ze naar hun werk rijden, het OCMW-rusthuis in Aarschot. Daar kwam Ellen nooit aan omdat Peter C. die al 24 uur wakker was, haar van de weg reed. Met een verbrijzelde ruit vertrok C. huiswaarts, enkele honderden meters verderop. Bij zijn arrestatie had hij nog ongeveer 1,5 promille alcohol in het bloed. Intussen volgde C. wel een cursus met betrekking het besturen van een wagen onder invloed.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees