Bestelwagen ramt drie geparkeerde auto’s en woning: “De klap was immens. Ons hele huis daverde”

De bestelwagen ramde drie wagens, waaronder twee van klanten van garagist Wouter Callebert. Foto: sbr

Kuurne / Wevelgem / Ledegem -

Een spectaculair ongeval richtte vrijdagmorgen een ravage aan in de Moorseelsestraat in Sint-Eloois-Winkel. Een bestelwagen belandde in een gracht en werd daarna tegen drie geparkeerde auto’s en een huis gekatapulteerd. “Ze rijden hier veel te snel.”

Lander (20) en Marlies Debu (26) uit de Moorseelsestraat wisten vrijdagmorgen meteen dat het menens was. “Rond 5.45 uur was er een immense klap. Ons hele huis daverde. Ik dacht meteen dat iemand in de gevel was gereden”, zegt Marlies.

Haar broer Lander was al eerste uit bed en vloekte toen hij de voordeur opendeed. Hij trof er een ware ravage aan. Een bestuurder van een bestelwagen van de firma BCV uit Kuurne was op de landelijke weg de controle over het stuur verloren. “Ik probeerde nog te corrigeren, maar ik belandde in de gracht. Daarna werd ik in de lucht gekatapulteerd”, zegt de arbeider uit Gullegem, die onderweg was om een collega op te pikken in Moorsele.

Bestuurder ongedeerd

De bestelwagen belandde op de Opel Tigra van Marlies, die voor het huis stond geparkeerd. Haar wagen werd meters ver geduwd en ramde nog twee auto’s van garagist Wouter Callebert, die naast het huis ASC Cars runt. De bestelwagen zelf, een lange Mercedes Sprinter, belandde op zijn zijkant. “Twee voorbijgangers hebben me eruit geholpen”, zegt de Gullegemnaar, die als bij wonder ongedeerd bleef. “Ik heb enkel wat pijn aan mijn arm door de airbag en aan mijn borst door de gordel.”

Ook de gevel, een bloembak en een afdak van het huis raakten beschadigd. “Het is het huis van mijn ouders, maar zij zijn er deze week niet”, zegt Marlies. “Gelukkig is er binnenshuis op het eerste gezicht geen schade.”

Racebaan

De brandweer kwam ter plaatse, omdat een paal van het afdak bij de voordeur was weggeduwd, maar hoefde niet te stutten. Ook Wouter Callebert aanschouwde de schade met lede ogen. “De twee auto’s die zijn vernield, zijn van klanten”, zucht de garagist. “Ik had ze hier voor de deur gezet omdat de koer volstond, zoals ik geregeld doe.”

Volgens Wouter, Marlies en de brandweermannen wordt er in de straat veel te snel gereden. “Het is hier net een racebaan”, zegt Wouter. “Het is niet de eerste keer dat hier een ongeval gebeurt. Er moet echt iets aan worden gedaan, we hebben het al meerdere keren gemeld.

Ingedeukte koffer

“Iedere dinsdagmorgen komt mijn zus haar kindjes brengen, ik mag er niet aan denken dat het toen was gebeurd”, zegt Marlies.

De Opel van Marlies was rijp voor de schroothoop. Ze kon met moeite nog haar spullen uit de volledig ingedeukte koffer halen. “Ik had mijn wagen nodig om op mijn werk bij Jobfixers in Kortrijk te geraken, maar ik zal een andere oplossing moeten zoeken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees