Deurwaarder ontdekt cannabisplantage in Genk: Genkenaar (34) zag geen andere uitweg voor penibele financiële toestand

Deurwaarder ontdekt cannabisplantage in Genk: Genkenaar (34) zag geen andere uitweg voor penibele financiële toestand

Foto: AFP

Genk / Tongeren -

Een 34-jarige man die in Genk met een cannabisplantage begon om uit zijn penibele financiële toestand te geraken is veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden en een boete van zesduizend euro.

De man, die tot in 2016 in Genk woonde, zag geen andere uitweg om uit zijn enorme gokschulden te geraken dan met een plantage te beginnen. De plantage in de Plaggenstraat werd op 22 augustus 2016 door een deurwaarder ontdekt toen die de inboedel van de man ging opschrijven.

De deurwaarder belde onmiddellijk de politie en die vond in de kelder 628 potten met afgeknipte cannabisplanten. In enkele tenten lag nog twaalf kilo cannabis te drogen. Infrax stelde vast dat er met de elektriciteitsmeter geknoeid was.

Uit het buurtonderzoek bleek dat het weekend voor de inbeslagname verschillende vrouwen en een man aan het werk waren geweest in de plantage. Hun DNA werd ook gevonden op verschillende handschoenen en sigarettenpeuken die de politie in en rond het huis terugvond. Door samenwerking met de Nederlandse politie konden drie vrouwen en een man geïdentificeerd worden.

Toen de Genkenaar vernam dat zijn plantage ontdekt was, bood hij zich aan bij de politie. Tegen hen vertelde hij dat hij per maand veel meer uitgaf dan hij verdiende en in Nederland de vraag had gekregen om met een plantage te beginnen. Enkele Nederlanders hadden de plantage in de kelder van zijn huurhuis opgezet en met de elektriciteitsmeter geknoeid.

De knipsters kregen gevangenisstraffen van twaalf maanden tot twee jaar en een boete van zesduizend euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio