Laurens Devos en Florian Van Acker al zeker van medaille op WK paralympisch tafeltennis

Laurens Devos en Florian Van Acker al zeker van medaille op WK paralympisch tafeltennis

Foto: REUTERS

Brussel -

Laurens Devos en Florian Van Acker hebben zich vrijdag in het Sloveense Celje voor de halve finales van het wereldkampioenschap paralympisch tafeltennis geplaatst. Ze verzekerden zich daarmee van een medaille, want er wordt geen kleine finale om het brons gespeeld.

Devos (klasse 5, ITTF-1) versloeg de Oekraïner Kats (ITFF-13) makkelijk met 3-0 en treft zaterdag de Japanner Iwabuchi voor een finaleplaats. “Ik heb er nog nooit tegen verloren, maar dat wil niet zeggen dat ik hem nu ga onderschatten”, verklaarde Devos.

Voor Van Acker (klasse 11, ITTF-1) kende de kwartfinale een gelijkaardig verloop. De Duitser Hartig (ITTF-21) had geen antwoord op de snelle ballen van de paralympische kampioen. Het werd 3-0 in een mum van tijd. Zaterdag komt Van Acker uit tegen Samuel Von Einem, die hij versloeg in de finale op de Paralympische Spelen in Rio. “Sindsdien heb ik hem niet meer gezien, ik kijk ernaar uit, maar het wordt een pak moeilijker. Ik wil wel goud winnen.”

Bart Brands (klasse 5, ITTF 17) en Marc Ledoux (klasse 8, ITTF 16) werden allebei in de kwartfinales uitgeschakeld. Brands kon geen vuist maken tegen de Noor Urhaug, de nummer twee van de wereld. Ledoux miste de halve finale op een haar, maar trok tegen de Oekraïner Ivan Mai in een vijfsetter aan het kortste eind. .

# Belga context ## Related picture(s) [WK paralympisch tafeltennis - ROYAL PALACE...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.