“Rol van verzoenende burgemeester en N-VA-voorzitter is onmogelijk te combineren”

“Rol van verzoenende burgemeester en N-VA-voorzitter is onmogelijk te combineren”
Antwerpen -

Zolang Bart De Wever naast burgemeester van Antwerpen ook nog N-VA-voorzitter is, is het voor Groen moeilijk om in ’t Stad in zee te gaan met de Vlaams-nationalisten. Dat zegt Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo in een interview met onze krant.

Niet alleen de visie over hoe Antwerpen er moet uitzien, verschilt volgens de groenen sterk van die van N-VA. Voor Kristof Calvo kan Bart De Wever als burgervader links en rechts ook niet verzoenen zolang hij als voorzitter controversiële standpunten inneemt. Door de nationale verkiezingen van mei 2019 zal dat de komende zes maanden ook meer dan ooit gebeuren.

LEES MEER. “Ik moest bijna een traan wegpinken toen De Wever verzoening predikte. Wat een geweldige acteur” (+)

“Als voorzitter wil en moet hij oorlog maken”, aldus Calvo. “En een burgemeester is een vredesofficier. Het is de voorbije zes jaar in Antwerpen echter oorlog geweest. Kijk naar Bart Somers hier in Mechelen, die is burgemeester en staat constant boven het gewoel. Hij doet in Brussel aan politiek, maar in de eerste plaats voor Mechelen. De Wever doet in Antwerpen aan politiek, maar voor zijn partij in Brussel.”

De poging van De Wever om zich te ontpoppen als bruggenbouwer vinden de groenen dan ook niet geloofwaardig. “Het is een beetje zoals een jager die plots vegetariër wil worden.” Calvo noemt De Wever zelfs “een geweldige acteur”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees