Naar twee nieuwe bondscoaches in plaats van De Weert?

Naar twee nieuwe bondscoaches in plaats van De Weert?

Foto: Photo News

De wielerbond maakt werk van de opvolging van Kevin De Weert, die opstapte als bondscoach. Mogelijk komen er twee nieuwe coaches, één voor de beloften en één voor de profs.

Technisch directeur Frederik Broché kreeg na het vertrek van De Weert een twintigtal spontane kandidaturen binnen – onder meer van Johan Vansummeren – en maakte ondertussen een shortlist op. Hij is nu de interessante kandidaten aan het contacteren. Onder hen Axel Merckx, die de job wel ziet zitten naast het ploegleiderschap bij Hagens Berman Axeon.

Ook andere interessante namen zitten vastgeklonken aan een team. Zoals Rik Verbrugghe, die al gepolst werd, maar die de functie graag zou combineren met die van ploegleider bij WorldTour-ploeg Bahrain-Merida. Peter Van Petegem heeft geen directe bindingen in het peloton, maar hij is wel business development manager bij verzekeringsbedrijf Concordia, dat ook de BWB als klant heeft. “Ik heb een voorstel ingediend om die twee functies te combineren”, aldus Van Petegem.

“Het dringendst is een coach voor de beloften omdat die ook ’s winters al werk heeft voor volgend seizoen”, aldus Broché. “Mogelijk komt er een coach voor de beloften en iemand die bijvoorbeeld alleen maar de profs selecteert. Dan is er meer tijd, want uiteindelijk gaat het maar over het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.