“Vlucht door de hel”: vliegtuigpassagiers gewond door hevige turbulentie

“Vlucht door de hel”: passagiers gewond door hevige turbulentie

Een vijftien passagiers op een vlucht van Miami naar de hoofdstad van Argentinië moesten na de landing van het toestel naar het ziekenhuis worden gebracht. Door hevige turbulentie eindigde de vlucht donderdag in chaos en werden “personen die hun gordel niet vast hadden geklikt” uit hun stoel gegooid. Foto’s en video’s die binnen in het vliegtuig werden genomen, tonen het slagveld nadat het toestel door het ruwe luchtruim was gevlogen.

Passagiers zonder gordel kwamen tegen het plafond van het vliegtuig terecht, de cabine was binnenin helemaal verwoest en de vloer lag bezaaid met bloederige doeken, etensresten en drankjes. “De waarheid is dat het een rampzalige vlucht was”, zei een van de passagiers tegen persagentschap Reuters. “De piloot mocht nooit de keuze gemaakt hebben om door die turbulentie te vliegen. Een echte vlucht door hel.”

Volgens de luchtvaartmaatschappij probeerde de crew na de verwoestende turbulentie zo veel mogelijk gewonde passagiers te verzorgen. “Het incident gebeurde terwijl het vliegtuig op kruissnelheid was en werd onmiddellijk gemeld door de piloot”, klinkt het in een mededeling. Er waren 192 passagiers aan boord toen het toestel op duizenden meters hoogte in de problemen raakte.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees