Celebs

“An Officer and a Gentleman”: prins Harry ontroert en Meghan Markle straalt op openingsplechtigheid

‘An Officer and a Gentleman’: prins Harry ontroert en Meghan Markle straalt op openingsplechtigheid Video: Reuters

Prins Harry en de hertogin van Sussex blijven harten stelen tijdens hun rondreis door Australië. Het koninklijke koppel woonde zaterdag een ontroerende plechtigheid bij om slachtoffers van de eerste wereldoorlog te eren, waar de prins een monument mocht onthullen.

De zwangere Meghan Markle straalde in een zwarte jurk van de Nieuw-Zeelandse modeontwerpster Emilia Wickstead aan de zijde van haar echtgenoot, die voor de gelegenheid een wit, tropisch uniform van zijn militair regiment, the Blues and Royals had aangetrokken. De formele uitdossing van prins Harry werd in de Britse media al snel vergeleken met Zack Mayo uit An Officer and a Gentleman, de kaskraker uit 1982 met Richard Gere in de hoofdrol. De prins ontroerde het talrijk opgekomen publiek dan ook door zijn aanwezigheid.

Het populaire koppel pinkte tijdens de plechtigheid een traantje weg en legde een bloemenkrans neer voor alle Australiërs die de voorbije eeuw omkwamen door oorlogsgeweld. De nieuwe vleugel van het monument dat door de royals werd geopend, nam 84 jaar in beslag om gebouwd te worden. De eerste steen werd in de jaren dertig gelegd, maar door financiële problemen door de crisis na de beurscrash in 1929, liep de bouw vertraging op.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees