Spinnen creëren toverbos met reusachtige webben "waar mensen in blijven hangen"

Duizenden spinnen hebben een bos nabij de Israëlische stad Jeruzalem tot een sprookjesbos omgetoverd door alles te bedekken met spinnenwebben. De achtpotige dieren leven meestal in hun eentje maar aan de oevers van de rivier hokken ze allemaal samen voor een reden: tienduizenden muggen die zich razendsnel vermenigvuldigen door het met chemicaliën behandelde water van de rivier. Het is geen plek voor arachnofoben, maar het spinrag op de struiken en bomen leveren prachtige beelden op.

Igor Armicach is een doctoraatsstudent aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en ontdekte het “toverbos” vorig jaar in november en deelde het met de wereld. “Een zeldzaam fenomeen in het Midden-Oosten”, klinkt het. “Miljoenen spinnen die samen alles bedekt hebben met ijzersterke webben, waar de eieren in glanzen.”

De spinnen worden gelokt door de talloze muggen die boven zich boven de kreek van Nahal Sorek vermenigvuldigen. Het water van de rivier zit vol voedingsstoffen omdat het afkomstig is uit een verwerkingsfabriek waar rioolwater wordt behandeld.

LEES OOK.Spinnen palmen oevers van meer volledig in, maar dat is niet noodzakelijk een slechte zaak

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees