Zware schade nadat duikfles ontploft

Foto: Michel Vanneuville

Oostkamp -

In de Sijslostraat in Ruddervoorde bij Oostkamp heeft een zware uitslaande brand zaterdagmiddag een garage vernield. De aanpalende woning liep aanzienlijke rook- en waterschade op en is tijdelijk onbewoonbaar.

Het vuur ontstond toen de 41-jarige bewoner van de villa een initiatie duikflessen vullen aan het geven was. Rond 11.30 uur liep het fout en ontplofte een duikfles waardoor er brand ontstond. “De bewoner liep daarbij tweedegraads brandwonden op aan de handen en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Intussen mocht hij het ziekenhuis alweer verlaten. De twee leerlingen die de initiatie bijwoonden bleven ongedeerd”, aldus woordvoerster Lien Vermeersch van de politiezone Het Houtsche.

De brandweerkorpsen van Oostkamp en Torhout snelden ter plaatse. De garage en de achterliggende berging werden volledig vernield door de vlammenzee. De woning liep aanzienlijke rook- en waterschade op en door de hitte barstte de voorgevel. Het huis werd dan ook tijdelijk onbewoonbaar verklaard. “Omdat het vaststaat dat het om een ongeluk ging heeft het parket geen branddeskundige aangesteld. De bewoners, een koppel met kinderen, kan tijdelijk terecht bij familieleden. Maandag wordt er samen met de burgemeester naar een oplossing gezocht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio