Rake klappen in de NBA: twee teams gaan elkaar te lijf in geladen partij

Een NBA-wedstrijd in de Western Conference tussen de Los Angeles Lakers en de Houston Rockets is zaterdagnacht ontaard in een ware vechtpartij. Spelers van beide teams gingen elkaar te lijf in de slotfase van de wedstrijd. Drie spelers werden van het veld gestuurd: de Houston Rockets wonnen na alle commotie uiteindelijk met 124-115. LeBron James sloot zijn eerste thuiswedstrijd voor de LA Lakers zo af met een nederlaag.

Het incident deed zich voor iets meer dan vier minuten voor het einde van de partij, met een tussenstand van 109-108 in het voordeel van de Rockets. Na een fout van Brandon Ingram (Lakers) op James Harden (Rockets) kregen de twee het even aan de stok. Ingram was het niet eens met de scheidsrechterlijke beslissing, maar werd door teamgenoot Lance Stephenson (Lakers) gekalmeerd. Intussen lieten twee andere spelers de boel ontploffen: Rajon Rondo (Lakers) en Chris Paul (Rockets) deelden meerdere rake vuistslagen aan elkaar uit, terwijl ook de boze Ingram in de groep sprong en slagen uitdeelde. Volgens Chris Paul, die na de match kort reageerde, ontaardde het gevecht nadat Rondo in zijn gezicht had gespuwd.

Rake klappen in de NBA: twee teams gaan elkaar te lijf in geladen partij
Foto: USA TODAY Sports

De vechtersbazen moesten door de aanwezige staff en security uit elkaar gehaald worden, waardoor de wedstrijd zo’n vijf minuten stillag. Voor zowel Ingram, Rondo als Paul was de match ten einde. Zij mogen zich vermoedelijk alledrie aan een schorsing verwachten. Merkwaardig genoeg is het niet de eerste keer dat Rondo en Paul met elkaar in de clinch gaan: in november 2009 kreeg het duo, toen actief bij respectievelijk Boston Celtics en New Orleans Hornets, het ook al met elkaar aan de stok. Toen werden er geen slagen uitgedeeld, maar de twee moesten door een aanwezige scheidsrechter wel uit elkaar geduwd worden.

Nadat de wedstrijd werd hervat, breidden de Houston Rockets hun voorsprong uit en stelden ze uiteindelijk de zege tegen grote rivaal LA Lakers veilig. Al zal er over dat gevecht nog héél wat nagepraat worden...

Corrigeer