Nu ook officieel aangekondigd: LottoNL-Jumbo versterkt zich met Tony Martin

Nu ook officieel aangekondigd: LottoNL-Jumbo versterkt zich met Tony Martin

Foto: Photo News

Brussel -

De Duitser Tony Martin zet zijn wielercarrière volgend seizoen voort bij LottoNL-Jumbo. Dat nieuws was al even geweten, maar maakte de Nederlandse WorldTour-formatie zondag ook officieel bekend. De 33-jarige tijdritspecialist tekende een contract voor twee seizoenen.

Martin komt over van Katusha Alpecin, dat hij na twee seizoenen verlaat. Behalve twee nationale titels in het tijdrijden en een etappe in de Ronde van Valencia, brak de “Panzerwagen” daar geen potten. Bij LottoNL-Jumbo wil hij opnieuw uitblinken tegen de klok. Ploegleider Richard Plugge ziet voor de Duitser een vooruitgeschoven rol weggelegd in de ploegentijdrit.

“Tony is de ontbrekende schakel waarnaar we nog op zoek waren. Hij brengt een karrenvracht aan ervaring mee en is een op en top professional. Hij kan van grote waarde zijn in de ondersteuning van onze kopmannen. Dat hij voor ons heeft gekozen, is een mooie bevestiging van de ontwikkeling die we de laatste jaren doormaken”, aldus Plugge.

“Ik kijk er naar uit om bij Team LottoNL-Jumbo aan de slag te gaan. Ik deel hun visie”, reageerde Martin zelf. “De renners vormen een eenheid en de staf laat niets aan het toeval over in hun begeleiding. De benadering van het tijdrijden spreekt me bovendien erg aan. Ik wil graag een belangrijke teamplayer worden door de kopmannen te helpen en door succes te hebben in tijdritten.”

Martin rijdt sinds 2008 in de WorldTour en bouwde sindsdien een indrukwekkend palmares op. De ex-renner van Quick-Step won onder meer vier wereldtitels in het tijdrijden, vijf Touretappes en drie keer de Ronde van België.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.