Man gaat op de loop voor verkeerscontrole, maar dat is buiten ‘ontvangstcomité’ gerekend

Man gaat op de loop voor verkeerscontrole, maar dat is buiten ‘ontvangstcomité’ gerekend

Foto: Belga

Leuven / Diest -

De politiezones Leuven en Demerdal organiseerden afgelopen weekend controles. In Diest ging een chauffeur op de loop voor de politie. “Een bestuurder reed in de richting van onze controle maar parkeerde zijn auto op zo'n honderd meter van onze positie”, aldus de politie van zone Demerdal. “Daarop liep hij weg. Met de hulp van een speurhondengeleider zijn we op zoek gegaan naar de bestuurder. Intussen vatten onze diensten post aan zijn wagen en huis in Schaffen. Even later kwam hij als passagier van een taxi aan op de plaats waar hij zijn auto had achtergelaten. Ons ‘ontvangstcomité’ nam hem mee naar het commissariaat, waar hij een positieve ademtest aflegde.”

Tijdens de actie werden nog eens twaalf bestuurders betrapt met een glas te veel op, nog eens twee chauffeurs hadden drugs genomen. Die zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Nog eens drie inzittenden kregen een pv voor drugsbezit. In totaal werden 415 bestuurders gecontroleerd.

De collega's van Leuven controleerden de taxichauffeurs aan het station. Enkele weken geleden testte een taxibestuurder nog positief op cocaïne. Dit keer waren alle testen negatief. Elders werden 62 automobilisten uit het verkeer gehaald. Vier bestuurders hadden te veel gedronken, onder hen was er eentje ook onder invloed van drugs. Vier chauffeurs reden rond zonder geldige verzekering of gekeurd voertuig. Zij kregen een pv. Een fietser die zich liet voorttrekken door een brommer, kreeg ook een pv. Controle wees uit dat de bromfiets 90 km/u haalde. Bovendien kon de bestuurder van de bromfiets geen rijbewijs voorleggen omdat de rechter dat eerder had ingetrokken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees