Kurt Burgelman stelt met Lapdogz een nieuw schoothondje voor

Kurt Burgelman stelt met Lapdogz een nieuw schoothondje voor

Foto: Jan Vens

Gent - Kurt Burgelman, frontman van de Gentse rockband Biezebaaze en coverband Partie Party, heeft er een nieuw schoothondje bij. Samen met een Duitse gitarist vormde hij nu Lapdogz. Maandag stelt de band live hun eerste langspeler voor.

"Twee jaar geleden maakte ik een oud voornemen om samen met Tom Kullmann een muzikaal project op poten te zetten concreet. Tom woont in Duitsland, en ik had al contact met hem voor Biezebaaze bestond. Tom speelt al meer dan twintig jaar bij Elliott, één van de beste coverbands in Duitsland. Ooit speelden we af en toe samen. maar nu hebben we een 6-koppige band gevormd en hebben we met  In Living Color  ook een plaat", aldus Kurt Burgelman.

"In 2005 besloot ik om mijn brood te verdienen met muziek. Met Biezebaaze zijn we zeg maar wereldberoemd in Gent en omgeving, maar de kansen om met Biezebaaze vaak live te spelen zijn te beperkt. Je bent al snel verschillende keren op alle plaatsen geweest. Met Partie Party heb ik een mooie formule om op bedrijfs- en andere feesten aan de bak te komen. Met Lapdogz kunnen we een nieuw segment aansnijden" aldus Burgelman.

"Als Kurt Burgelman muziek maakt, dan geldt eigenlijk maar één norm: het moet blijven hangen. En dat is ook zo voor de muziek die ik met Lapdogz maak. Ik schrijf de muziek zoals ik die zelf graag wil horen. En de bandleden spelen zoals ze dat het liefste doen. Noem het ouderwets, maar we zijn in de jaren 80 en 90 blijven hangen" aldus Burgelman, die een eenvoudige verklaring heeft voor de naamkeuze van zijn groep: "Ik ving het woord op in een film, vond het mooi klinken. Lapdog betekend schoothondje, maar ook die kunnen aardig uit de hoek komen. En omdat een aantal producten bestonden met de naam Lapdog, zette ik er een Z achteraan. Z is een mooie letter, hij komt ook twee keer voor in Biezebaaze", besluit Burgelman.


Lapdogz stelt In Living Color voor in zaal Scala op maandag 22 oktober om 20 uur. Tickets via tickets.roodfluweel.be
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio