Celebs

Een jongen of een meisje? Prins Harry verklapt zijn voorkeur

Een jongen of een meisje? Prins Harry verklapt zijn voorkeur

Foto: Isopix

In het voorjaar van 2019 wordt prins Harry voor het eerst vader en hij blijkt ook al een voorkeur te hebben voor een jongen of een meisje. Dat werd duidelijk toen hij tijdens een officieel bezoek in Australië door een vrouw werd toegeroepen dat zij hoopte dat het een meisje zou worden.

Prins Harry (34) en Meghan Markle (37) zijn momenteel op tournee door Australië. Vorige week nog raakte bekend dat de Duke en Duchess of Sussex in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje. Welk geslacht het kindje heeft, zal normaal pas bekendraken bij de geboorte, maar prins Harry heeft alvast een voorkeur. 

Toen een fan hem "Ik hoop dat het een meisje is" toeriep, hoorde hij de vrouw eerst niet goed en vroeg haar de haar opmerking te herhalen. Toen hij eenmaal begrepen had wat ze zei, antwoordde hij met "Ik hoop het ook". Meghan was trouwens niet bij het event aanwezig omdat ze het wat rustiger aandoet nu ze zwanger is.

Eerder al had Harry ook een grapje gemaakt over de naam van zijn ongeboren kindje. Toen liet hij vallen dat hij de naam Harriet wel leuk vond. Is dat al de tweede hint naar het feit dat ze een meisje verwachten?

 

Geen titel?

Als Harry en Meghan een meisje zullen krijgen, dan bestaat de kans dat die de titel van Duchess niet van haar vader zal erven. Het is het gevolg van een eeuwenoude wet die momenteel wordt aangevochten voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Die rechtszaak werd aangespannen door vijf dochters van mannen die zetelen in de House of Lords, het Britse Hogerhuis, en ook hun adelijke titels niet zullen erven. 

"In het huidige systeem zal het kind van de Duke en Duchess niet automatisch een koninklijke titel krijgen", zegt royaltywatcher Richard Fitzwilliams in een reactie aan The Independent. "De adelstand, in tegenstelling tot de opvolging van de kroon, bevoorrecht mannen en als Harry enkel dochters krijgt, dan zou de titel van Sussex wel eens kunnen verdwijnen."

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees