Bedrijfsleiders willen windmolenpark op en rond industriegebied

Bedrijfsleiders willen windmolenpark op en rond industriegebied

Buurtbewoners uit de wijk De Kievit met op de achtergrond de voetbalterreinen van KFC Eendracht Zoersel. Foto: kma

Malle / Zoersel / Melle - De bedrijfsleiders van Mintjens Group, Fingo en Tri uit Malle onderzoeken of er een draagvlak is om vier windturbines te plaatsen op en rond het industriegebied in Malle. Donderdag is er een infozitting.

De geplande windturbines zijn ingetekend in Malle bij Etap, op de twee terreinen van Fingo en in Zoersel op het grasveld naast het industriegebied en het voetbalveld van KFC Eendracht Zoersel. Buurtbewoners ontvingen afgelopen week een brief waarin ze uitgenodigd worden op een infomoment donderdag 25 oktober tussen 18 en 20u in Mintjens Arena aan de Heidemolenbaan 75 in Westmalle. Eerst komt gouverneur Cathy Berx uitleg geven over de klimaatdoelstellingen van de provincie.

De brief zorgt voor ongerustheid bij omwonenden, zoals in de Zoerselse wijk De Kievit. “De nieuwe ringweg rond Zoersel zal al achter onze wijk komen, en nu zouden er langs de andere kant van onze wijk nog windturbines komen”, zeggen bewoners uit de Schalmeidreef en De Schaaf in de wijk De Kievit. “Wij zijn niet tegen windenergie, maar de plaats hier tussen de woonkernen van Westmalle en Zoersel is ongepast. Zouden ze niet beter eerst allemaal zonnepanelen leggen in het industriegebied? Het zal wel geen toeval zijn dat de brief net na de gemeenteraadsverkiezingen in de bus valt. Zoersel krijgt al twee windturbines naast de E34.”

KFC Eendracht Zoersel kreeg geen brief, maar stuurt donderdag wel een delegatie. Voorzitter Steven Schryvers: “Het gaat om een privé-initiatief vanuit Malle. We vinden het raar dat we zelf geen uitnodiging kregen. Maar vooraleer een standpunt in te nemen, gaan we ons eerst informeren.” 

Inschrijven voor infomoment via windmallezoersel@encon.be

(kma)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio